Nieuws

Donar boekt ruime overwinning tegen regerend kampioen Hammers

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De nieuwe seizoensopener tegen Landstede Hammers werd een prooi voor Donar: 82-55.

Er werd reikhalzend uitgekeken naar de herstart van de competitie. De nog steeds regerend landskampioen Landstede Hammers kwam op bezoek in een – ondanks ontbreken van publiek – sfeervol aangekleed MartiniPlaza. Landstede had een groot deel van de selectie bij elkaar weten te houden en dus viel te verwachten dat Donar, zonder Will Moreton en Juwann James, moeite zou hebben om de Zwollenaren onder de duim te houden. In het eerste deel van de wedstrijd – zeg maar tot halverwege het tweede kwart – leek dat bewaarheid te gaan worden. Beide teams ontliepen elkaar weinig. Aan Groningse zijde was in die fase de scorende inbreng vooral van Henry Caruso, terwijl Jonathan Dunn aan Zwolse zijde de meeste punten produceerde.

Langzaam ontstond er echter wat wrijving in de Zwolse machine, of beter: Donar trok de verdediging steeds verder aan en hield de boel vooral inside flink op slot. Dat de Hammers hun vrije worpen nauwelijks wisten te raken was natuurlijk ook niet erg behulpzaam bij hun pogingen Donar bij te houden. Het verschil liep vooral in het slotkwart stevig op, maar dat had vooral te maken dat het team van Herman van de Belt moegestreden was en er niet meer in geloofde.

Voor beelden van de wedstrijd kunt u terecht bij RTV Noord of de NOS.

De statistieken vindt u hier.

Meer lezen? Dat kan bijvoorbeeld hier of hier.

Donar TV sprak met een aantal betrokkenen.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren