Nieuws

Donar blijft overeind in thriller

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar moest het in dit belangrijke duel stellen zonder Donte Thomas, die teveel last van de rug had om te kunnen spelen. Aan Bossche zijde ontbraken Elijah Clarance en Boy van Vliet.

Drew Smith startte zodoende en had besloten het gemis van Donte te compenseren met een puike eerste helft. Drew was overal: aan het kanon, als ballenplukker en tevens als ballenmepper. De Heroes stonden erbij en keken ernaar. De gasten leken geen enkele kans te maken op een fatsoenlijke aanval, zozeer had Donar de boel dicht.

Maar Jean-Marc Jaumin had in de rust nog wel een praatje paraat en dat was na rust te merken. De Groningse productie droogde op en de Bosschenaren kwamen zowaar regelmatig door met een driepunter, vooral van Wilson en Caruso.

Het was al een zeer stevige partij – een te verwachten tactiek van de Heroes – zonder dat het echt over de schreef ging. Enkele Donar-spelers merkten dat aan den lijve. Thomas Koenis belandde tot drie maal toe op het plankier (voor de laatste maal in gebruik!) en hield daar een beurse rug aan over, Drew Smith werd op een onfortuinlijke plaats goed geraakt en Carrington Love moest nog veel minuten maken met één oog bijna dicht en een bescherming op de neus.

De slotfase was flink spannend. Na een onsportieve fout van Caruso met 19 seconden op de klok stond het 74-69. Love ontving de bal en vuurde een driepunter af voordat een Bossche speler kon ingrijpen en het definitieve oordeel werd geveld door de ijskoude Matt Williams (20p), die de bal stal en scoorde: 79-69

Daarmee doet Donar goede zaken voor de eerste plaats in de DBL. De spelers kunnen nu herstellen tijdens enkele vrije dagen.

Meer lezen? Dat kan hier. Stats zijn er natuurlijk ook en Donar TV had weer boeiende gesprekken – en een Bossche bol.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren