Nieuws

Donar revancheert zich dankzij sterk slot

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar moest het stellen zonder de (licht) geblesseerde Damjan Rudez en Juwann James. Daardoor was de starting five een soort fantasie-opstelling. De starters Justin Watts en Willem Brandwijk lieten zich in het begin direct goed zien, maar konden niet voorkomen dat Rotterdam een kleine voorsprong nam. Coach Van Helfteren liet zijn team grotendeels in een zone staan en ondanks dat de driepunters maar matig vielen, vochten de Groningers zich toch langszij met behoorlijk teamspel.

Het tweede kwart was een gelijkopgaande strijd. Geen van beide teams kon afstand nemen. Bij Feyenoord was het vooral Juan Davis die er 100% driepunters in schoot; bij Donar waren de punten gedeeld. In perfecte balans gingen beide teams de kleedkamer in.

Tot vier minuten in het derde kwart was er geen vuiltje aan de lucht maar toen stokte de productie bij Donar en dat had een verlammende uitwerking. De Rotterdamse driepunters vlogen Donar om de oren en het verschil liep razendsnel op tot maximaal 14 punten. Donar gaf zich echter niet gewonnen en begon met hernieuwde energie aan het slotkwart. In deze fase was de teruggekeerde Thomas Koenis van cruciaal belang. Met zijn aanstekelijke inzet, zijn screens, rebounds en scores trok hij het hele team mee naar een monsterproductie (29-5), waardoor Donar ruimschoots de gewenste revanche haalde.

Aanstaande zaterdag kan Donar in de volgende thuiswedstrijd tegen Heroes de goede lijn doortrekken.

Meer verslag? Of statistieken?

Donar TV sprak met Thomas, Henry en de coach.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren