Nieuws

Donar doorbreekt negatieve reeks

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Ook lelijke wedstrijden moet je winnen. Dat bleek vanavond het devies. Nog zonder de geblesseerden Austin Luke en Lotanna Nwogbo was hard werken het devies.

Donar lijkt in eerste instantie door te gaan in het patroon van de afgelopen wedstrijden. Slordig spel en veel misverstanden. Den Helder gaat fris van start en neemt een kleine voorsprong. Donar knokt zich terug en het eerste kwart eindigt in 19-18.

Na de korte onderbreking gaat de wedstrijd in het zelfde stramien voort. Veel onnodige fouten van beide kanten en een opvallende hoeveelheid P’s worden uitgedeeld. Voor de toeschouwers is dit geen mooie wedstrijd. Ook het tweede kwart wordt met een klein verschil gewonnen door de Suns.

Na de rust begint Donar beter te draaien. Bij Marquis Addison begint het schot te vallen en na een paar driepunters van zijn hand is de achterstand ingelopen. Langzamerhand begint de ploeg meer grip op de tegenstander te krijgen en er zijn ook weer enkele mooie aanvallen te bewonderen. In het vierde kwart slaat Donar definitief toe en weet het de Suns uiteindelijk op de knieën te dwingen. Geen mooie wedstrijd, maar de overwinning gaat mee terug naar Groningen.