Nieuws

Verslag: BC Dnipro vs Donar

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar overtuigend naar finale

Door geweldig teamspel had Donar geen kind aan Dnipro, de Oekraïense tegenstander in de Champions League kwalificatie. Met 88-53 werden de lange mannen naar huis gestuurd.

Donar overrompelde Dnipro vanaf het begin van de ontmoeting. Met een felle defensie, die steeds op de juiste plek was en steeds dreigde de bal te veroveren, zorgden de Groningers ervoor dat de tegenstanders geen kans kregen om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Het wat statische spel van Dnipro bleek een goed te verdedigen tactiek en nog in het eerste kwart begonnen de eerste onderlinge verwijten aan Oekraïense kant. Er waren minuscule oplevinkjes aan de kant van Dnipro, maar het was veel te weinig om het Donar ook maar in de verste verten zenuwachtig te maken.

Het pleit voor de mannen van coach Rudez dat ze het hele duel het koppie erbij hielden en geconcentreerd bleven spelen. Het enorme lengteverschil was ineens helemaal geen factor meer, zo leek het. In de slotfase konden de “jonkies” hun opwachting maken en dat deden ze verdienstelijk met zelfs een driepunter van Kjeld Zuidema.

Uitgebreide verslagen vindt u hier, hier en hier.

De statistieken van de wedstrijd zijn hier te bewonderen.

 

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren