Verslag: Basketball Academie Limburg vs Donar

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar had op een moeizaam eerste kwart na vanavond geen enkel probleem met BAL uit Weert. In Sporthal Boshoven werd het team van hoofdcoach Radenko Varagiç moeiteloos opzij gezet. Het eerste kwart was van beide kanten in aanvallend opzicht matig en daardoor bleven de Weertenaren in de wedstrijd. Daarna ging Donar feller spelen en de tegenstander eerder en vaker onder druk zetten. De jonge ploeg uit Weert ging meer fouten maken en Donar liep uit naar een ruime voorsprong bij rust.

Na de pauze verzuimde Donar om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien, alhoewel BAL niet echt veel dichterbij kwam, mochten ze wel het derde kwart op hun naam zetten. Opvallend was dat Donar veel vrije worpen miste. In het laatste gedeelte van de wedstrijd zette Donar nog een keer flink aan en coach Rudez kon flink rouleren met zijn spelers. Het team uit Weert liet zich een paar keer verrassen door steals van topscorer Jarred Ogungbemi-Jackson en Nesta Agasi. Ook Justin Watts kwam eindelijk los en noteerde na een driepunter zowaar een heerlijke dunk. Donar won het kwart met 15-38 en won de wedstrijd daardoor toch nog met ruim verschil, 55-96.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De wedstrijdstatistieken kunt u hier bekijken.

Donar heeft door de overwinning goede zaken gedaan en houdt koploper ZZ Leiden op de ranglijst in het vizier. Volgende week donderdag is de eerstvolgende wedstrijd. Thuis moet worden aangetreden tegen BC Apollo uit Amsterdam. Aanvang 20:00 uur.