Nieuws

Donar wint probleemloos in Leeuwarden

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Aris Leeuwarden kon vanavond geen vuist maken tegen Donar. Al moet gezegd worden dat de Friezen wel drie spelers moesten missen en daardoor flink gehavend waren. Bij Donar ontbrak “slechts” Thomas Koenis. Het eerste kwart kon Aris nog enigszins bijblijven, maar was het wel vervelend dat DaVonté Lacy juist in de zoemer nog een fraaie fade away jumper in het netje gooide. In het tweede kwart was het Justin Watts die Aris pijn deed door vlak voor het rustsignaal nog een drietje raak te mikken. De voorsprong voor Donar werd daarmee veertien punten.

Na de pauze liep Donar gestaag verder uit. Will Moreton begon nu ook drietjes raak te schieten. Aan het eind van het derde kwart verslapte Donar enigszins en was het coach Rudez die zichtbaar geïrriteerd zijn team weer aan de praat kreeg. Het laatste kwart was het geloof bij het hardwerkende Aris weg en wist Donar toch met een flinke uitslag te winnen, 58-89.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De wedstrijdstatistieken kunt u hier bekijken.

Door de zesde overwinning in zeven wedstrijden staat Donar nu stevig op de tweede plaats samen met Landstede Hammers achter koploper ZZ Leiden die morgen in Rotterdam de koppositie kunnen verdedigen. Donar hoeft, vanwege een interlandbreak volgend weekend, over twee weken pas weer aan te treden. Zaterdag 27 februari zal Den Helder Suns te gast zijn in MartiniPlaza. Aanvang eerder dan gebruikelijk: 18.30 uur

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren