Nieuws 14 maart 2020

De clubs en het bestuur van de Dutch Basketball League (DBL) zijn vandaag in Almere bijeengekomen om de invloed van de Coronacrisis op de voortgang van de competitie en de bekerfinale te bespreken.

Vanuit het vertrekpunt dat zowel het belang van clubs en spelers, maar zeker ook van fans en sponsors gediend is bij een goede afronding van de competitie, vanzelfsprekend met de volksgezondheid als prioriteit, hebben de DBL en de clubs het volgende besloten.

In het geval dat vanaf 1 april overheidsmaatregelen versoepeld worden en wedstrijden weer zouden worden toegestaan, bereidt de DBL zich voor op een mogelijke herstart van de competitie in het weekend van 2 en 3 mei. Over de opzet en vorm van deze resterende competitie zullen clubs, bestuur en adviseurs van de DBL zich de komende weken op basis van voortschrijdend inzicht buigen. Tevens wordt in de tussentijd onderzocht of er een geschikte datum kan worden gevonden voor de finale van de Basketball Cup (die gepland stond op 29 maart).

Wanneer een besluit van de overheid/RIVM wordt doorgeschoven naar half april, zal worden aangestuurd op een vergelijkbare en gecomprimeerde, maar weliswaar opgeschoven aanpak. Indien voor 1 mei van overheidswege nog geen helderheid kan worden gegeven over het spelen van sportwedstrijden, komt tot grote spijt van alle betrokkenen de competitie te vervallen. In dat geval beraadt de DBL zich op een gepaste afronding van het seizoen.

Voor een reactie van DBL-voorzitter Ramses Braakman op de huidige stand van zaken verwijzen wij u graag naar de website van de Dutch Basketball League.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS