Nieuws

Uitdagingen en keuzes

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Een icoon van de topsport in Noord Nederland kondigt zijn afscheid aan. Hans Nijland maakt zo ruimte voor vernieuwing. Want hij vindt de club belangrijker dan zichzelf, ondanks dat zijn ziel en zaligheid in die club zit. Ik vind dat mooi en moedig.

Bij Donar hebben we grote waardering voor wat Hans de afgelopen 23 jaar heeft bereikt bij FC Groningen. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat het besturen van een topsportclub elke dag weer een grote uitdaging is omdat de emotie vaak de ratio in de weg zit. En dan mag ik nog van geluk spreken omdat de afgelopen jaren voor Donar zo succesvol waren en de emotie dus overwegend positief was.

Helemaal na de geweldige winst tegen Pinar Karsiyaka afgelopen woensdag zijn de emotionele batterijen van iedereen die bij en voor de club werkt weer helemaal opgeladen. Wat een topwedstrijd, wat een ambiance en wat een steun aan het team!

Maar de volgende uitdaging wacht al weer. Ondanks dat we vier wedstrijden hebben gewonnen, moeten we ook morgenavond (dinsdag 20 november) winnen van Spirou Basket Charleroi om de ‘poule des doods’ te overleven. Maar gelukkig spelen we thuis, in our church. En we hebben bewezen dat we boven onszelf kunnen uitstijgen in een kolkend MartiniPlaza. Zorg dat je er bij bent en neem anderen mee! Want het is een feest om bij een wedstrijd van Donar te zijn!

Daarom verdienen we als indoor topsportclubs in de zesde stad van Nederland dat we aan de top kunnen blijven met goede faciliteiten die permanent beschikbaar zijn. Het stelt ons in staat om verder te groeien en ook in Europa een vaste waarde te zijn. Topsport stimuleert breedtesport en vice versa. En kijk eens hoeveel uren entertainment en reclame wij gratis verzorgen voor Stad en Ommeland in Nederland en Europa.

Binnenkort maken velen van ons weer de mooie gang naar het stemhokje. En gelukkig staat bij veel politieke partijen een nieuwe Topsporthal in het verkiezingsprogramma, dus u en ik hebben een ruime keuze. Het is daarna aan het nieuwe stadsbestuur om waar te maken wat ze nu beloven. Daar gaan we ze met z’n allen #together aan houden!

Jannes Stokroos
Voorzitter Donar

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren