Tweede overwinning op rij voor Donar U21

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Na de goede seizoensstart bij ZZ leiden moest Donar U21 zondagmiddag in de Willem Alexander Sporthal aantreden tegen Harlemlakers U21 uit Amsterdam. De Lakers hadden ook hun eerste wedstrijd gewonnen en waren daarom met een goed gevoel naar Groningen afgereisd. Donar begon echter zeer voortvarend aan de wedstrijd en overrompelden hun tegenstander. De mannen van Pete Miller wisten maar liefst een 26-5 voorsprong te nemen in het eerste kwart. Het tweede kwart kwam er wat zand in de motor en wisten de Amsterdammers zowaar wat in te lopen. Toch kon Donar nog met een behoorlijke voorsprong de pauze ingaan, 39-25.

Ook na de pauze wisten de Amsterdammers nog dichterbij te komen en verkleinden het gat tot tien punten. Daarna nam Donar het spel echter weer in handen en bouwde het langzaam maar zeker de voorsprong uit. In die fase van de wedstrijd waren het voornamelijk Thomas van Dijk en Youri Hoexum die belangrijke scores noteerden. De mooiste score kwam echter op naam van Sheyi Adetunji die een schitterende behind the back pass van Nesta Agasi beloonde door de driepunter vervolgens vanuit de hoek fraai raak te gooien. Daarmee was het Amsterdamse verzet definitief gebroken.

De eindstand werd uiteindelijk 86-57 en de tweede overwinning van dit nieuwe seizoen was een feit. Topscorers aan Donarzijde waren Kjeld Zuidinga (16 punten) en Youri Hoexum (15 punten). Nesta Agasi liet zien verdedigend een sterke aanwinst te zijn en noteerde maar liefst 18 rebounds.

Eerstvolgende competitiewedstrijd:     zondag 6 oktober, aanvang 12.30 uur ook in de WAS, tegenstander: Triple Threat U21