Nieuws 12 januari 2020

Zou het de week van de vorentscheidungen worden? Het zou zo maar eens kunnen en daarom is alles en iedereen bij Donar doordrongen van het belang van de komende drie duels: zondag tegen Landstede Hammers en dinsdag/donderdag tegen Feyenoord.

De Groningers hebben zich ten doel gesteld alle mogelijke finales dit seizoen te spelen. Niet alleen dat, maar ook de eerste plek in de eindstand van de DBL is een doel, want die plek geeft recht op thuisvoordeel in de Play Offs.

Daarom staan de mannen van coaches Braal en Van Veen zondag voor een geweldige uitdaging: Landstede Hammers in eigen huis verslaan. De Hammers zijn duidelijk de meest stabiele factor in de DBL tot nu toe. Degelijk is het juiste woord. Er wordt zowel nationaal als Europees goed gepresteerd met weinig negatieve uitschieters.

Donar heeft het in zich om het de Zwollenaren lastig te maken, maar of dat zondag al gaat lukken is de vraag. Donte Thomas maakte een uitstekende rentree, maar Drew Smith is nog geschorst.  Het meespelen van JD en Leon Williams is aanstaande, maar is het al zover? En hoe groot zal hun inbreng kunnen zijn? In elk geval kan Donar een grote stap in de goede richting zetten door de Hammers op hun kop te geven zodat het onderlinge resultaat wordt rechtgetrokken.

Er zijn nog beperkt kaarten beschikbaar voor het duel in Zwolle, dat om 14:00 uur begint. U kunt ze uitsluitend via deze link bestellen; er is geen kaartverkoop aan de zaal! Dinsdag volgt dan de kwartfinale van de Basketball Cup waarin Donar mag beginnen als thuisspelende ploeg. Om 19:30 wacht Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball voor deze klapper, want zo mogen we dit zeker noemen.

De Rotterdammers presteren dit seizoen goed. Met drie Amerikanen en een mooie mix van ervaren en jonge Nederlandse spelers draaien de Rotterdammers bovenin mee. Een extra leuk aspect van het duel is het gegeven dat de coaching staf van Feyenoord is aangevuld met twee bekenden: assistent Jan Stalman, voorheen o.a. actief bij RTC Noord én Donar, en video-analist Anne van Dijk, voorheen o.a. RTC Noord, BVG en Aris. Aansluitend vindt donderdag de uitwedstrijd in Rotterdam-Zuid plaats.

Natuurlijk bent u er dinsdagavond bij! Via deze pagina koopt u uw kaarten.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS