Nieuws

The Last Dance

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

We zitten alweer in de achtste week van de intelligente lockdown als ik dit schrijf. Als half maart de lockdown ingaat, gaat ook de competitie in de lockdown. En al snel daarna wordt de competitie definitief beëindigd door het bestuur van de Dutch Basketball League. Er stonden nog een paar mooie wedstrijden voor Donar op het programma, zoals de bekerfinale tegen Aris Leeuwarden en in de competitie nog wat topwedstrijden voor de start van de play-off’s. De meeste mensen hebben gelijk na het staken van de competitie al die wedstrijden uit hun agenda gehaald, om niet met pijn in het hart eraan herinnerd te worden dat deze wedstrijden niet meer doorgaan.

Ik niet, bij mij staan ze nog in de agenda. Zelfkastijding? Nee hoor, maar het was wel erg jammer.

Gelukkig heeft de DBL snel de knoop doorgehakt, zodat het niet, zoals bij het voetbal, lang onzeker was of de competitie nog uitgespeeld kon worden of niet. We hebben allemaal gezien hoe dat bij het voetbal is afgelopen.

Maar ja, wat moet je dan met al die vrijgekomen avonden/middagen? Helemaal als je eigen sportverenigingen ook moeten stoppen. Dan zijn ook de vrijdagavond en de zondagochtend vrijgekomen. Naast dat ik thuis mijn werk doe (overdag dan), vermaak ik me uitstekend met het lezen van stripverhalen. Nu had ik een aantal albums nog op de rol staan om te lezen, dus dat kon mooi ingehaald worden nu. Inmiddels is de voorraad albums geslonken van bijna twee meter naar ongeveer 20 cm, dus daar zit voldoende schot in. Ook heb ik wat schilderwerk gedaan in huis en de mantelzorg voor mijn moeder van 89 zorgt voor afleiding.

Verder is er op Podium TV af en toe een wedstrijd van Donar te zien en ook Ziggo wil nog wel eens wat mooie basketbaldocumentaires tonen. Ook YouTube biedt soelaas en zo bekijk ik diverse samenvattingen van wedstrijden uit de voorgaande jaren van de DBL en Europese wedstrijden. En elke dag een wandeling maken; zeker met het mooie weer is dat geen straf.

Voor de liefhebber is er veel te vinden op het internet, maar Netflix heeft recent een mooie documentaire online gezet over het laatste jaar van Michael Jordan en Phil Jackson bij the Chicago Bulls (The Last Dance). Elke week twee afleveringen. Inmiddels 6 afleveringen gezien en het geeft een mooi inkijkje in dat laatste seizoen. In elke aflevering zit een hoofdthema, bv over Scottie Pippen of het gokken van Michael Jordan. Alleen hiervoor zou je al een abonnement op Netflix kunnen overwegen.

Ondertussen neemt Donar afscheid van coach Erik Braal en Meindert van Veen en wordt de nieuwe coach al snel gepresenteerd. En de assistent en twee Amerikaanse spelers. Dat geeft vertrouwen voor het nieuwe seizoen. En ook de nieuwe app wordt aangekondigd. Daardoor verdwijnt wel het programmaboekje. Een van de rubrieken die verdwijnt is de column. Die komt niet terug in de app. Zo is deze column een beetje mijn “Last dance”. Nog eentje op de website, bij wijze van afscheid. 

En dan doe je op maandag 4 mei de dagelijkse boodschappen en mijmer je wat over het nieuwe seizoen van Donar. Hoe dat alles moet gaan als we nog steeds in een anderhalve meter maatschappij moeten leven. Hoe kan je dan de tribunes bezetten? Een verschrikkelijke puzzel lijkt me. Misschien is het wel een idee om Donar-mondkapjes te maken, zit ik wat voor me uit te denken. Of van die ‘buffs’ met Donar print. Dan kom ik thuis en zie ik op facebook dat Antwerp Giants al mondkapjes aanbiedt op hun website met uiteraard hun teamlogo erop. Voor de fan die ook zijn club wil steunen. 

Ik krijg een visioen van een vol Martiniplaza met niet alleen blauwe shirts, maar ook met Donar mondkapjes ;-).

Met dat visioen wil ik afsluiten. Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar allemaal weer in MartiniPlaza begin september. Tot Donar.

Erica Middel

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren