Nieuws

Team Donar compleet met Juwann James

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Voor de versterking van de inside posities heeft Donar Juwann James gecontracteerd. De 33-jarige Juwann is afkomstig van de Zwitserse kampioen Fribourg Olympic. 

De uit Georgia afkomstige en op James Madison University opgeleide James is 1.98m lang en kan uit de voeten op de power forward en center posities. Na zijn opleiding werkte hij zich op van Ierland naar de Franse derde en later tweede klasse, alvorens de overstap te maken naar Zwitserland bij de Lions de Genève, waar hij samenwerkte met coach Ivan Rudež. Na vier seizoenen stapte hij over naar Le Portel, maar keerde na enkele wedstrijden terug op het oude nest. In de daaropvolgende jaren switchte hij naar Neuchatel en vervolgens naar Lugano. Afgelopen jaar speelde hij twee wedstrijden voor Hoops in Libanon, maar Fribourg legde hem vast voor de rest van het seizoen. Hij noteerde daar gemiddelden van 11,1 punten, 4,9 rebounds en 3,4 assists per wedstrijd.

Juwann is atletisch, sterk en snel en heeft oog voor zijn medespelers. Coach Ivan Rudež: ‘Juwann is voor Donar een goede en stevige aanwinst qua fysiek en mentaliteit. Zijn karakter, inzet en zijn verdedigende kwaliteiten op verschillende posities zijn mij zeker bekend, omdat we eerder samen hebben gewerkt in Zwitserland’.

De selectie van Donar voor het seizoen 2020-2021 bestaat uit de volgende spelers:

Thomas Koenis, Leon Williams, DaVonté Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema, Nesta Agasi, Will Moreton, Sheyi Adetunji, Damjan Rudež, Willem Brandwijk, Justin Watts en Juwann James.

Er is hier een highlight video van afgelopen seizoen beschikbaar.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren