Nieuws 16 september 2019

De competitiestart kon voor beide U teams van Donar niet beter. Beide teams wisten hun respectievelijke opponenten met duidelijke cijfers te verslaan.

U18 reisde af naar Nijmegen voor de ontmoeting met Dragons. Deze strijd was een zeer ongelijke. Donar liet de thuisploeg alle hoeken van het veld zien en veegde de Nijmeegse formatie met maar liefst 70 punten verschil: 46-116.

U21, voor het derde seizoen met Headcoach Pete Miller en assistenten Stijn Lechner en Michel Houttuin, heeft weer een behoorlijke spelersverandering ondergaan. Tim Hoeve, Reinder Brandsma zijn naar Aris, Jeffrey Sedoc uit de eigen opleiding doorgestroomd naar de Heren 1 selectie. Tiemen Tijs ten Have gaat naar Celeritas-Donar, Rienk Mast naar college in de USA en Nathan de Vries gaat ook reizen.

Kortom het was tijd voor een bijna volledig nieuwe selectie; behalve Jim Cremer, Jef de Vries, Sheyi Adetunji, Gijs Stams , Thomas van Dijk en Yoeri Hoexum kwamen er veel jongens over van de U18 van Donar . Van Landstede Zwolle kwam Nesta Agasi en van Celeritas Shamar Dormoy.

In de Vijf Meihal begon het team scherp. Na het eerste kwart stond het al 14-30 en ZZ probeerde het met een 2-3 zone in het 2e kwart. Nadat de thuisploeg tot 10 punten terugkwam nam Pete Miller een time-out en bleef het verschil daarna rond de 10 schommelen. Halftime 33- 43 voor Donar.

In de 2e helft probeerde Leiden te knokken voor een beter resultaat en ging veel 1 op 1 naar de basket. Een 7-0 run voor ZZ Leiden was het gevolg. Donar herpakte zich en onder aanvoering van een sterke Jef de Vries liep het verschil weer op naar 53- 64.

In het laatste kwart probeerde Leiden met afwisselende defense, zone en m-t-m  de Donar aanval te ontregelen. Maar ook tegen de zone was er een prachtige pass van Nesta Agasi op Mark Roorda in de high-low, die Mark met een harde dunk afrondde. Er was dus veel te genieten in de Vijf Meihal.

Donar won uiteindelijk de wedstrijd  in Leiden met 19 punten verschil. Eindstand : 69- 88

Een mooi begin van dit seizoen met een nieuwe spelersgroep. Volgende week wacht ook een goede tegenstander , op zondag 22 september ’19 speelt het Donar Dutch Talent team om 12.30 uur in de Willem Alexanderhal tegen Harlemlakers. 

Scores: Jef de Vries 23, Yoeri Hoexum 21, Sheyi Adetunji 14, Nesta Agasi 8p ( 12 reb), Thomas van Dijk 6, Rico Walters 6, Mark Roorda 5, Jim Cremer 3 en Kjeld Zuidema 2

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS