Nieuws 6 september 2017

De speelschema's voor de voorrondes van de Basketball Champions League en de poulewedstrijden voor de Basketball Champions League (of de FIBA Europe Cup) zijn niet helemaal verenigbaar met de beschikbaarheid van MartiniPlaza. Daarom zijn we tot onze grote spijt gedwongen om de thuiswedstrijd in de derde kwalificatieronde voor de Basketball Champions League (als we die bereiken) tegen het Spaanse Movistar Estudiantes  op vrijdag 29 september in het Kalverdijkje in Leeuwarden te spelen.  

MartiniPlaza is ook niet beschikbaar op 18 oktober wanneer Donar de eerste thuiswedstrijd speelt  in de poulefase van de Basketball Champions League (of de FIBA Europe Cup). Een keiharde eis bij het spelen in de poulefase van deze Europese competities is dat de hal minimaal 3000 toeschouwers moet kunnen faciliteren. En dan moeten de hal en de vloer ook nog geschikt en beschikbaar zijn voor topbasketbal. Op 18 oktober moeten we daarom helaas uitwijken naar het dichtstbij zijnde alternatief en dat is het Topsportcentrum in Almere.

MartiniPlaza is een fantastische accommodatie, maar heeft als groot nadeel (voor ons) dat er ook tal van andere evenementen in plaats vinden. Vanuit de organisatie van de Dutch Basketbal League is er een redelijke mate van vrijheid in de keuze van de speeldagen en speeltijden zodat wij daar samen met MartiniPlaza altijd wel een oplossing voor kunnen vinden. Die vrijheid en ruimte is er niet bij de organisaties van de Europese competities.

Als bestuur zijn we druk bezig om samen met de Supporters Vereniging georganiseerde reizen te verzorgen naar deze thuiswedstrijden op vreemde bodem. De fans met een Europese passe partout en de BBC-leden die deze wedstrijden niet kunnen of willen bezoeken zullen we natuurlijk geen rekening sturen. De Goldcard-houders zullen op de één of andere manier gecompenseerd worden als ze niet in staat zijn om deze wedstrijden te bezoeken. Daarover later meer.

Maar dat we onze fans en onze relaties één of misschien zelfs twee fantastische avondjes Donar in MartiniPlaza moeten ontzeggen, is natuurlijk bijzonder wrang. En het feit dat we als ‘zesde man (m/v)’ ons team niet optimaal kunnen ondersteunen is helemaal moeilijk te pruimen. Maar zoals we in Groningen zeggen: as't nait gait zoas't mot, mot't mor zoas’t gait.

Wel hopen we u massaal te mogen begroeten tijdens de komende oefenwedstrijden in Veendam (8 september) of Leek (10 september). En natuurlijk bij de eerste thuiswedstrijd op dinsdag 19 september om 20.00 uur tegen BC Vytautas in MartiniPlaza!

Jannes Stokroos
Voorzitter Donar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS