Nieuws 20 april 2021

Met nog één speelronde te gaan in de Dutch Basketball League is het bijna tijd voor de Play Offs. Nadat alle wedstrijden in Elite A & B zijn gespeeld, wordt er in de week van 24 april 2021 t/m 2 mei 2021 eerst om de DBL-cup gestreden. Vervolgens starten op zaterdag 8 mei de Play Offs. We hebben de speeldata alvast voor u in een overzicht gezet, zie onderstaande afbeelding.

De opzet van de Play Offs om het Landskampioenschap van Nederland is dit jaar als volgt:

 • Kwartfinale bestaat uit een uit- en thuiswedstrijd. Het hoogst geplaatste team in de competitie speelt de tweede wedstrijd thuis.In de kwartfinale spelen tegen elkaar:
  Nummer 1 tegen nummer 8
  Nummer 2 tegen nummer 7
  Nummer 3 tegen nummer 6
  Nummer 4 tegen nummer 5
 • Halve finale bestaat uit een ‘best of three’, ofwel wie het eerst twee wedstrijden heeft gewonnen. Het hoogst geplaatste team in de competitie start thuis.In de halve finale spelen tegen elkaar:
  Winnaar 1 tegen 8 speelt tegen winnaar 4 tegen 5
  Winnaar 2 tegen 7 speelt tegen winnaar 3 tegen 6
 • Finale bestaat uit een ‘best of five’, ofwel wie het eerst 3 wedstrijden heeft gewonnen. Het hoogst geplaatste team in de competitie start thuis.In de Finale spelen de twee winnaars van halve finale tegen elkaar

Donar dat zeker bij de eerste 4 teams eindigt in de competitie speelt in de kwartfinales de tweede wedstrijd thuis op dinsdag 11 mei 2021.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS