Nieuws 6 januari 2016

RTC Noord biedt een programma voor het hele jaar, dus voor 52 weken per jaar. In de grote vakantie zijn er geen trainingen, maar een topsporter ontwikkelt zich ook in die periode. Daarom krijg je voor de zomer huiswerk mee om aan je zelf te werken. Gedurende het hele basketballseizoen kun je per week 9 trainingen volgen (maximaal 4x ‘s ochtends en 5x ’s middags) speel je in je eigen team gemiddeld 1 competitiewedstrijd per week en letten je trainers en coaches op je algehele ontwikkeling. Zij kijken daarbij naar je groei op atletisch, technisch, tactisch en mentaal gebied. Om je groei inzichtelijk te maken, maken ze rapporten over je vaardigheidsniveau. Deze dienen niet om je te vergelijken met anderen, maar om je te spiegelen aan jezelf. Iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen manier!

Naast het trainen en spelen op eredivisieniveau organiseert RTC Noord ook trainingsweken in de vakanties. Zo gaan onze spelers dit seizoen tijdens de voorjaarsvakantie een week trainen in Kaunas (Litouwen).

Op zondag 24 januari 2016 organiseert Basketball Academy RTC Noord van 09.00– 11.00 uur in Sporthal Vinkhuizen te Groningen de selectietraining voor het seizoen 2016-2017. De selectietraining staat onder leiding van Anne van Dijk (Head Coach ) samen met enkele andere RTC trainers.
Ben je een meisje of jongen tussen de 12 en 17 jaar, heb je talent en de wil om een absolute topspeler te worden, dan ben je van harte welkom.

BA RTC Noord werkt nauw samen met de Topsport Talent School (TTS) van het Werkman College en het Noorderpoort in Groningen. Trainingen en school lessen worden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd; de sport staat centraal en het lesprogramma past zich aan waarbij het met succes afronden van de schoolopleiding een voorwaarde blijft. Deelname aan het RTC betekent ook deelname aan het Werkman College. Mocht dit niet lukken zal er worden gekeken naar een maatwerk constructie.

Voor meer informatie over het Werkman College klik hier

Hebben jij en je ouders interesse voor deelname aan het RTC, meld je dan aan voor de selectietraining van zondag 24 januari.
Vul daarvoor inschrijf formulier in en stuur deze per mail voor woensdag 20 januari naar jackkeijzer@kpnmail.nl
Inschrijf formulier kan via website www.basketballrtcnoord.nl  gedownload worden

Tijdens de selectietraining zal er voor de ouders een informatie sessie worden georganiseerd. Dit doen we tevens in sporthal Vinkhuizen, in de kantine. Hier zal meer informatie gegeven worden over bovenstaande.
Kijk nu al voor meer informatie op www.basketballrtcnoord.nl  of stel je vraag per mail viainfo@basketballrtcnoord.nl. Je kunt ook één van de bestuursleden van Basketball Academy RTC Noord rechtstreeks benaderen (zie de contactgegevens op de site).

We hopen een ieder te begroeten op zondag 24 januari!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS