Nieuws 11 december 2016

Donar en Basketball Academy RTC Noord ondertekenden onlangs een nieuwe samenwerkingsovereenkomst die er voor moet zorgen dat er nu en in de toekomst goede basketballers (m/v) uit de regio worden opgeleid tot uitstekende basketballers (m/v).

Basketball Academy RTC Noord  is een opleidingstraject voor jonge basketballers. In 2011 is Basketball RTC Noord opgezet om de aansluiting tussen talenten en het topbasketbal in de regio te verbeteren. In een Regionaal Trainings Centrum, dat aansluit bij de landelijke ontwikkelingen van sportbonden en het NOC*NSF, krijgen jonge basketbaltalenten een optimale mogelijkheid aangeboden om hun talenten en kansen te benutten en uit te groeien tot een topspeler. In september 2012 kreeg Basketball RTC Noord de status van Basketball Academy van de NBB.

De nieuwe overeenkomst is een vervolg op de vorige overeenkomst die afliep en geldt nu voor onbepaalde tijd. Donar ondersteunt de Basketball Academy RTC Noord met faciliteiten zoals wedstrijdaccommodatie, krachttraining, trainingsmaterialen etc. Daarnaast omvat de overeenkomst afspraken over de samenwerking op technisch vlak van de staf van Basketball Academy RTC Noord en Donar, het uitwisselen van spelers en gemeenschappelijke trainingen. Ook levert Basketball Academy RTC Noord trainers voor de basketbalclinics van Donar waarmee jaarlijks duizenden scholieren in de regio kennis maken met onze mooie sport.

Beide partijen zijn blij dat de samenwerking tot in lengte van jaren voortgezet kan worden en zijn er van overtuigd dat hiermee de continuïteit van (top)basketbal in de regio nog beter gewaarborgd wordt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS