Ruime overwinning Donar in Den Helder

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Na de uitnederlagen in Rotterdam en Zwolle moest Donar vanavond opnieuw een uitwedstrijd spelen. In Den Helder tegen de Suns. De starting five van Donar kwam furieus uit de startblokken en zette meteen de toon van de wedstrijd. Binnen 2,5 minuut stond het al 0-11, onder andere door twee drietjes van Matt Williams Jr., een dunkje van Donte Thomas en een score + vrije worp van Thomas Koenis. Hoofdcoach Peter van Noord van Den Helder zag zich genoodzaakt een vroege time out te nemen om zijn eigen team op scherp te zetten. Daarna volgde meteen de eerste score voor Den Helder. Toch was het nog steeds Donar dat bleef scoren. Binnen vijf minuten had Williams Jr. al 5 driepunters op zijn naam staan ! Donar liep uit naar 2-22. Pas vanaf dat moment kreeg Den Helder enige grip op de wedstrijd en wist terug te komen tot 13-26 in het eerste kwart.

Het tweede en derde kwart ging daarna gelijk op, af en toe liep Den Helder iets in, de echte aansluiting vinden lukte echter niet. Hoogtepunt in het tweede kwart was een schitterende hoge verre pass van Dourisseau op Thomas Koenis die de bal binnen dunkte. Williams Jr. schoot nog zijn zesde drietje binnen, verder stokte zijn productie echter. Met een voorsprong van dertien punten moest Donar aan het laatste kwart beginnen en had Den Helder nog steeds de hoop de wedstrijd naar haar hand te kunnen zetten. Het laatste kwart echter sloeg Donar genadeloos toe. Het waren vooral Carrington Love, Donte Thomas en Jason Dourisseau die Donar bij de hand namen en binnen drie minuten in het laatste kwart had Donar de wedstrijd beslist. In no time was de voorsprong naar 25 punten gebracht. De laatste score en het honderdste punt kwam door een vrije worp op naam van Carrington Love. De eindstand werd uiteindelijk 72-100. Donar kan zich nu met een prettig gevoel gaan voorbereiden op de FIBA EuropeCup wedstrijd van aanstaande dinsdag thuis tegen Phoenix Brussels. Topscorers Donar waren Thomas (20 punten), Love (19 punten, 4 steals) en Williams Jr. (18 punten, 6 drietjes). Ook McCarthy (14 punten) en Dourisseau (11 punten) haalden de dubbele cijfers.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden en de stats zijn hier te bekijken.

Eerstvolgende wedstrijd:     dinsdag 22 oktober, Martiniplaza, 19.30 uur               Donar – Phoenix Brussels