Nieuws

Routekaart herstart sport – update

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Nog even geen goed nieuws voor de topsport, afgelopen dinsdag tijdens de Corona-persconferentie. Toch wordt achter de schermen hard gewerkt om topsport op zo kort mogelijke termijn weer mogelijk te maken. Cruciaal hier is de Routekaart herstart sport, die NOC*NSF i.s.m. alle sportbonden heeft opgesteld. In deze routekaart is per risiconiveau aangegeven wat de gewenste en verantwoorde wijze is om met sport om te gaan tijdens deze pandemie, uitgaande van en gebruikmakend van de kracht van sport om de maatschappij gezond en weerbaar te houden. Het kunnen beoefenen van topsport heeft in deze kaart een belangrijke plaats: net als in de landen om ons heen zou beoefenen van topsport onder álle risiconiveaus mogelijk moeten zijn. Uiteraard onder een streng protocol, inclusief regelmatig preventief testen.

Het was de bedoeling om deze routekaart afgelopen week met de minister te bespreken, dat is helaas niet doorgegaan. Dit gesprek staat nu voor komende week op de rol. We hopen dat dit eraan bijdraagt dat we snel weer kunnen starten met Dutch Basketball League, niet in de laatste plaats omdat we, zoals we nu weten, eind januari de wedstrijden voor de FIBA Europe Cup op de kalender hebben staan.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren