Nieuws 18 mei 2020

Stagiaire Joey Court heeft gedurende het afgelopen seizoen een fanonderzoek uitgevoerd. We willen graag de belangrijkste uitkomsten met u delen en iedereen die hieraan heeft meegewerkt heel hartelijk danken!

Het onderzoek had een paar vooraf gestelde doelen. Zo wilden wij weten wat de band van de fans met de club is. Daarnaast wilden we de tevredenheid testen voor zowel de faciliteiten die Donar biedt, de entertainmentwaarde en het contact met de club. Verder is er in het onderzoek gevraagd welke activiteiten van Donar fans (zouden) waarderen. 

Zo blijkt dat ruim 79% van de bezoekers de wedstrijden bezoekt voor de spanning, ervaring en beleving. Voor 55% van de bezoekers is het zien van het team een belangrijke reden om af te reizen naar MartiniPlaza. En voor 53% van de bezoekers is de schoonheid van het spel ook heel belangrijk om een wedstrijd van Donar te bezoeken. Vrijwel alle respondenten voelen zich verbonden met de club.

De fans waarderen de wedstrijdervaring met een gemiddeld cijfer van 7,93 en de Europese wedstrijden zelfs met een 8,3. De entertainment activiteiten tijdens de wedstrijd worden goed gewaardeerd door de fans. De populairste activiteiten zijn de spelersopkomst en de cheerleaders, waar vrijwel iedereen enthousiast over is. Ruwweg een kwart geeft aan rondom de wedstrijden meer interactie met de spelers te willen en ook meer gelegenheid om vooraf gezellig bijeen te komen met leuke activiteiten.

Het blijkt dat nog niet iedereen op de hoogte is van onze verschillende sociale media kanalen en van ons YouTube kanaal. Het populairste kanaal van Donar is de website. Ook zijn veel fans niet op de hoogte van onze fan activiteiten en activiteiten die wij in het openbaar ondernemen, zoals de clinics.

Interesse voor activiteiten buiten de wedstrijddag, zoals een open dag of een fanavond, spreken vooral de vaste bezoekers aan. Een groot deel van de fans vindt het prima zoals het nu is. Een deel van de seizoenkaarthouders heeft ook interesse in serieuzere activiteiten, zoals het bijwonen van een avond waarop wordt gesproken over het beleid van de club.

Uit het fanonderzoek is ook gekomen dat er een grote tevredenheid is over de faciliteiten die Donar biedt. Vooral de bewegwijzering binnen MartiniPlaza en de beveiliging scoren goed. Opvallend is dat incidentele bezoekers nóg tevredener zijn dan de vaste bezoekers.

Het onderzoek heeft een aantal mooie dingen naar voren gebracht waar wij als club in de toekomst verder mee kunnen.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS