Nieuws 30 augustus 2019

De eerste openbare oefenwedstrijd van Donar in het nieuwe seizoen is vrijdagavond 30 augustus gespeeld in sporthal de Beemden in Bedum. De tegenstander, De Groene Uilen – Moestasj onder leiding van coach Giorgio Marrale had de eer om onder het toeziend oog van veel bezoekers, te spelen tegen de nieuwe selectie van Donar. Zo’n 700 bezoekers waren naar Bedum gekomen om te genieten van een basketbalduel van Donar, na een lange basketbal-loze zomer. De organisatie in Bedum had er een geweldig spektakel van gemaakt. Complimenten en veel dank. Met ook nog een leuk verloting waarbij mooie prijzen te winnen waren.


De Groene Uilen, met onder andere de oud-Donar spelers Daan Maring en Mark-PeterHof, boden prima tegenstand en maakten er een echte wedstrijd van. Rico Bakker die vanaf de point-guard positie het spel goed verdeelde moest zelf met een klein hoofdwond het veld even verlaten. De nieuwelingen van Donar lieten zien wat je waard waren. Mooie dunks van Matt McCarthy, veel rebounds van Donte Thomas, prima passes van Carrington Love, Verdedigende inzet van Leon Williams en het goede schot van Matt Williams. De bekende gezichten Thomas Koenis, Jason Dourisseau en Shane Hammink waren nadrukkelijk aanwezig en lieten zien wat ze al zo vaak hebben laten zien. Ook de jeugdspelers kregen allemaal minuten speeltijd en maakten daar natuurlijk dankbaar gebruik van. Helaas was Deshawn Freeman afwezig wegens ziekte.

Kwartstanden: 25-13, 48-21, 63-35
Eindstand: 84-46

Topscores bij Donar werden Matt Williams en Matt McCarthy met beide 12 punten. De meeste rebounds werden gepakt door Thomas Koenis en Donte Thomas met beide 8. Bij de Groene Uilen was Nesta Agasi de beste rebounder én scorer (8/10).

Zondag speelt Donar de volgende oefenwedstrijd in België. Daarna zal op woensdag 4 september de Open Dag worden gehouden in MartiniPlaza. Dat belooft een prachtige dag te worden voor jong en oud met een wedstrijd tegen Feyenoord Rotterdam. Voor meer informatie kijk op https://www.donar.nl/nieuws/open-dag-2019/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS