Overtuigende overwinning Donar U21

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar U21 liet opnieuw geen punten liggen afgelopen weekend. In een wedstrijd die vooraf als best lastig werd beschouwd bleek dat Donar veel te sterk was voor Heroes Den Bosch in de Willem Alexander Sporthal. Ook zonder de geblesseerde Yoeri Hoexum werden de Bosschenaren in de eerste helft volledig onder de voet gelopen. De eerste twee kwarten kwamen de Brabanders slechts tot vijf en zes punten waardoor een 39-11 ruststand werd bereikt. Verdedigend speelde Donar voortreffelijk met een opvallend agressieve Sheyi Adetunji en ook een hard en fanatiek spelende Thomas van Dijk.

Na de pauze liet Donar Den Bosch niet meer terugkomen in de wedstrijd. Ook het derde kwart werd zeer overtuigend gewonnen. De mooiste actie van de wedstrijd was een dunk van Kjeld Zuidema na een alley oop van Arman Khodadadzade. Aanvallend speelden Kjeld Zuidema en Jef de Vries een prima solide partij en de Heroes werden uiteindelijk met een zeer duidelijke nederlaag naar huis gestuurd. De eindstand werd 84-43.

Scores Donar :     Kjeld Zuidema (23 punten), Jef de Vries (16 punten), Sheyi Adetunji en Thomas van Dijk (beide 10 punten), Gijs Stams (7 punten), Rico Walters (6 punten), Nesta Agasi (5 punten), Jim Cremer (3 punten) en Arman Khodadadzade en Shamar Dormoy (elke 2 punten).

Donar voert ook na de 16e speelronde samen met BC Apollo de ranglijst aan. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd, het altijd lastige Triple Threat.

Volgende wedstrijd:   Zondag 2 februari, Spaarnehal Haarlem, 11.30 uur               BC Triple Threat U21 – Donar Groningen U21