Nieuws

Opnieuw teleurstelling voor Donar, helaas de bekerfinale niet gehaald

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Nadat afgelopen woensdag de Europese ambities al in de kast konden is nu ook het niet behalen van de Nederlandse bekerfinale een feit. Donar begon goed aan de wedstrijd, maar wist niet door te drukken, sterker nog ZZ Leiden kwam op voorsprong, voornamelijk door een goed spelende Worthy de Jong. Eindstand eerste kwart 26-21 In het tweede kwart leek Donar de thuisploeg het toch lastig te kunnen maken, kwam zelfs op een voorsprong die gewenst was, 30-36, maar net zo snel kwam Leiden weer langszij en zodoende was er een 41-41 ruststand.

Na de pauze begon Donar goed, via Rienk en Thomas kwamen we zelfs weer 5 punten voor, daarna was het schrikbarend wat Donar de rest van het derde kwart liet zien. Leiden maakte een 12-0 run en opeens stond Donar  7 punten achter en werd de opdracht om de bekerfinale te halen zwaarder en zwaarder. Donar kwam toch nog terug in de wedstrijd, voornamelijk door Teddy Gipson die drie kwarten nog geen punt had gemaakt en opeens uit alle standen raak schoot. Dat Donar toch nog won door een schotje van Hammink in de slotseconde was alleen voor de statistieken 78-79.

Over twee wedstrijden gezien gaat ZZ Leiden terecht naar de finale. Proficiat voor Leiden, zij mogen op 31 maart in en tegen Zwolle de finale spelen. Donar kan het vizier nu volledig op de playoffs richten. A.s. donderdag gaat de strijd in de competitie verder, Donar speelt dan de uitwedstrijd tegen BAL, aanvang: 20.00 uur

Een uitgebreider verslag en de stats kunt u hier vinden.