Nieuws

Ook U18 kent een prima weekend

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het U18 team van Donar moest het zaterdag in Landsmeer opnemen tegen Landslake Lions. Ondanks de lage klassering van Landslake op de ranglijst nam Donar deze wedstrijd niet lichtzinnig op, zeker niet gezien het feit dat zowel Marlon Kuiper, Mark Roorda (beide hoofdblessures) als ook Hijlke Wierts (open dag opleiding) niet van de partij konden zijn. De coaches Lothar Luinge en John Kanon hadden echter alle vertrouwen in de spelers die wel konden spelen.

Meteen het eerste kwart al nam Donar het initiatief in de wedstrijd. Vanaf de allereerste minuut zaten de Donar spelers er bovenop en gaven hun tegenstanders geen gelegenheid in de wedstrijd te groeien. Met een hoog tempo werd Landslake overrompeld en naar een grote nederlaag gespeeld. De tegenstander die het met een rotatie van slechts zeven spelers moesten doen zaten er al snel doorheen en Donar speelde een prima wedstrijd. Jelte Mast kende weer een uiterst productieve middag, maar ook Mats van der Werf (licentiespeler, tevens spelend voor Celeritas Donar U18-1, zie afbeelding) en Kylian Datema lieten zich in positieve zin gelden.  De uiteindelijke eindstand werd 42-110.

Als team liet Donar een uitstekende indruk achter en mag het nog steeds hopen op een plek bij de final four, al zat dat wel een lastige opgave worden. Te beginnen volgend weekend in de thuiswedstrijd tegen een team dat dezelfde doelstelling heeft, BV Noordkop uit Den Helder. Donar staat nu vijfde op de ranglijst, BV Noordkop zesde.

Scores Donar:   Jelte Mast (26 punten), Kylian Datema (16 punten), Mats van der Werf (15 punten), Gijs Deekens (13 punten), Jonas van Rheenen (11 punten), Gimon Rutger Arkema (10 punten), Jasper Puister (9 punten), Délé Adetunji (7 punten) en Saverio Lisci (3 punten).

 

Volgende wedstrijd:   Zondag 23 februari, Willem Alexander Sporthal, 12.30 uur               Donar Groningen U18 – BV Noordkop U18

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren