Nieuws

Ook Rotterdam niet opgewassen tegen Donar U21

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Gisteravond moest Donar U21 in sporthal Vinkhuizen aantreden tegen het op de twaalfde plek bivakkerende Rotterdam Basketbal. Er waren aardig wat basketballiefhebbers op afgekomen. Donar begon met een sterke starting five (Yoeri Hoexum, Jef de Vries, Sheyi Adetunji, Nesta Agasi en Kjeld Zuidema) en dat wierp meteen zijn vruchten af. Donar overrompelde Rotterdam en er waren amper meer dan twee minuten gespeeld of coach Michael Kok van Rotterdam moest bij een 10-0 achterstand al een time out nemen om zijn spelers even bij de les te roepen. Dat hielp echter niet veel, Donar bleef uiterst geconcentreerd spelen en liet mooie scores zien, onder andere door Nesta Agasi waar een behind the back assist van Yoeri Hoexum aan vooraf ging. Door een driepunter in de zoemer kreeg de stand na het eerste kwart voor de Rotterdammers toch nog een iets draaglijker aanzien, 27-8. Daarna lieten ook de overige spelers zich gelden, zo bracht Jim Cremer de stand op 36-14 en liet ook met name Thomas van Dijk fraaie scores zien.  Bij Rotterdam was het voornamelijk de behendige linkshandige speler Pavle Latinovic die regelmatig fraaie acties liet zien. Ruststand uiteindelijk 55-19.

Na de pauze begon Donar weer met dezelfde starting five als aan het begin van de wedstrijd en het verschil in de score werd verder uitgebouwd. Voornamelijk Yoeri en Sheyi waren prima op dreef dit kwart. In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren het vooral lange mannen Mark Roorda en Marlon Kuiper waar de Rotterdammers geen vat op konden krijgen. Hoewel ze probeerden goed tegenstand te bieden bleek Donar gewoonweg een maatje te groot. Dat alle spelers een bijdrage leverden bleek wel uit het feit dat de 100 punten grens werd doorbroken door Arman Khodadadzade en de spelersbank van Donar ging helemaal los toen ook Shamar Dormoy, die even daarvoor net zijn eerste speelminuten had gekregen, met een spetterende dunk ook zijn eerste punten maakte, waardoor alle spelers nu gescoord hadden. Uiteindelijk was het diezelfde speler die de bank nog een keer in extase bracht door ook de laatste score (fraaie driepunter) te maken waardoor de eindstand 109-45 werd. Het publiek had een prima wedstrijd gezien. Aanstaande zondag zal er hoogstwaarschijnlijk een hele andere wedstrijd gespeeld gaan worden. Dan mogen de mannen van Pete Miller alweer aan de bak. BC Apollo, de koploper, zal dan in de Willem Alexander Sporthal de volgende tegenstander zijn. Een eerste krachtmeting dit seizoen tussen de twee ongeslagen teams. Een wedstrijd om naar uit te kijken.

Scores Donar:

Yoeri Hoexum (21 punten), Sheyi Adetunji (17 punten), Kjeld Zuidema (13 punten), Thomas van Dijk (12 punten), Nesta Agasi, Mark Roorda, Marlon Kuiper (allen 8 punten), Arman Khodadadzade (7 punten), Shamar Dormoy (5 punten), Rico Walters, Jef de Vries (beiden 4 punten) en Jim Cremer (2 punten).

 

Volgende wedstrijd:     zondag 20 oktober, Willem Alexander Sporthal, 15.00 uur                    Donar U21 – BC Apollo Amsterdam U21

https://www.donar.nl/app/uploads/2019/10/WhatsApp-Video-2019-10-19-at-07.12.28.mp4

Video: Driepunter van Shamar Dormoy

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren