Onverwacht grote nederlaag Donar in Lissabon

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De uitwedstrijd voor kwalificatie van de Champions League in Lissabon tegen Benfica liep uit op een enorme teleurstelling. Enigszins vol goede hoop was het team afgereisd naar Portugal, nadat het toch een redelijke voorbereiding had gehad. Maar deze avond hadden de spelers van Donar het niet. Geen enkel kwart werd er gewonnen en vanaf het begin van de wedstrijd liep Donar achter de feiten aan. De Portugezen waren al veel meer een team en bij Donar werd zichtbaar dat het dat deze avond in elk geval nog niet was. Na het eerste kwart stond er al een achterstand van 26-13 op het scorebord.

Donar kwam in het tweede kwart nog even terug tot een achterstand van 9 punten, maar dichterbij is het nooit meer geweest in de wedstrijd. De Portugezenwisten de voorsprong steeds verder uit te bouwen. Gezegd moet worden dat Benfica het vizier voor het afstandsschot op scherp had staan. Liefst zestien uit dertig 3-puntspogingen gingen raak. Het was dan ook tekenend voor de wedstrijd dat in het laatste kwart de laatste driepunter in de buzzer viel en Donar daardoor met een nederlaag van maar liefst dertig punten huiswaarts moet gaan. Verantwoordelijk waren voornamelijk de Portugese spelers Downs (2 uit 5, 20 punten), Betino (5 uit 6, 21 punten) en Toure Murry (5 uit 7, 17 punten). Een ander opvallend verschil is het aantal rebounds dat de Portugezen hadden, 50 tegenover Donar slechts 35. Aan Donarzijde haalden alleen Donte Thomas (16 punten) en Matt Williams Jr. (10 punten) de dubbele cijfers.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden.

Dit is duidelijk niet de gewenste uitgangssituatie voor de return geworden en er lijkt een wonder te moeten geschieden wil Donar de volgende ronde halen. Maar in basketbal is alles mogelijk en het team zal zich ongetwijfeld willen rehabiliteren voor eigen publiek in Martiniplaza en heeft de steun van de fans vrijdagavond daarom extra hard nodig. Aanvang 20.00 uur.