Oefenzege voor Donar in Leiden

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De eerste overwinning in 2021 voor Donar is een feit. Vanavond werd er in en tegen Leiden een prima oefenzege behaald. Nadat eind december Den Helder Suns met grote cijfers werd verslagen, kostte het dit keer meer moeite en werd de overwinning pas in de laatste minuut veilig gesteld.  Donar speelde met een kleine rotatie, Juwann James, Will Moreton en Sheyi Adetunji deden niet mee vandaag. Zo kregen Nesta Agasi en Kjeld Zuidema ook enige speeltijd en konden de overgebleven teamspelers veel aan de bak. Zaak was het om geen nieuwe blessures op te lopen zo vlak voor de herstart van de competitie en coach Rudez kan wat dat betreft dan ook tevreden terugkijken op deze wedstrijd.

Leiden had voor een uitstekende livestream gezorgd waardoor vele Donarsupporters de verrichtingen van hun team konden volgen en zij zagen dan ook dat vooral Damjan Rudez en Henry Caruso een uitstekende avond hadden in aanvallend opzicht. Donar ging goed van start en meteen al schoot Rudez zijn eerste van in totaal zes driepunters raak. Koenis liet een spetterende dunk zien en Rudez tweede afstandspoging was ook raak. Na ongeveer zes minuten spelen bracht Leidencoach Geert Hammink nieuwe aanwinst Carrington Love in het veld. De oud Donarspeler moest even op gang komen, maar liet in de tweede helft toch wel iets van zijn kunnen zien. In het tweede kwart was het vooral Henry Caruso die Donar bij de hand nam door maar liefst twaalf punten te maken. Donar mocht met een ruime  ruststand gaan pauzeren, 37-50.

Na de pauze had Leiden deze voorsprong echter in no time ongedaan gemaakt, doordat Donar met slordige fouten de tegenstander weer in de wedstrijd liet komen. Bij een stand van 63-62 pakte Leiden voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong. Door twee rake vrije worpen van Caruso mocht Donar het laatste kwart toch met een minieme voorsprong beginnen. Carrington Love schoot meteen twee drietjes raak en bezorgde Leiden daarmee een ruimere voorsprong. Vanaf dat moment kwam Donar echter langzaam maar zeker weer in de wedstrijd. Weer waren het Rudez en Caruso die veel raak schoten. Met nog zes seconden te spelen leek de wedstrijd beslist, 81-86, echter Leiden wist na een time out meteen een drietje te scoren en kwam terug tot 84-86. Door twee rake vrije worpen van Rudez werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid, 84-88. Mannen van de wedstrijd waren zoals al eerder genoemd Damjan Rudez met 26 punten en Henry Caruso met 25 punten.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier terugvinden.

Zondag gaat de competitie weer beginnen. Donar en Landstede Hammers bijten het spits af in Martiniplaza. Helaas nog steeds zonder publiek, echter is de wedstrijd wel live op tv te volgen bij de NOS. Aanvang 14.00 uur