Nipte nederlaag Donar U18

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

In een gelijk opgaande wedstrijd is het Donar U18 niet gelukt om de derde competitiewedstrijd op rij te winnen. Heroes Den Bosch trok uiteindelijk in Sporthal Zuid met 65-62 aan het langste eind. U18 moest het vandaag doen zonder Julian Dekker en dat was toch wel een aderlating.

In de eerste twee kwarten kwamen de mannen van coach John Kanon twee keer met tien punten achter, maar wisten dit telkens weer recht te zetten en kwamen voor rust zelfs nog drie punten voor. Het derde kwart werd er ook prima gespeeld, de maximale voorsprong was zelfs zeven punten. Helaas kon U18 dit het vierde kwart niet vasthouden en kwamen toch op een achterstand van vijf punten. Deze achterstand bleek uiteindelijk beslissend te zijn. Defensief zat het vandaag goed in elkaar, offensief was het een behoorlijke offday. Achteraf gezien een onnodig verlies volgens coach Kanon. Volgende week wacht weer een mooie tegenstander.

Topscorers aan Donarzijde waren Gijs Deekens (19 punten), Jonas van Rheenen (17 punten) en Marlon Kuiper (16 punten).

Volgende wedstrijd:     Zondag 6 oktober, 15.00 uur , Willem Alexander Sporthal          Donar U18 – BC Apollo Amsterdam U18