Nieuws 5 juni 2018

Op donderdag 28 juni speelt Oranje om 20:00 uur in MartiniPlaza tegen Roemenië. Winnen moet, met minstens 7 punten verschil. Want dan is het zo goed als zeker dat de Orange Lions in september aantreden in de laatste kwalificatieronde. Tegen de Roemenen speelde Nederland tot nu toe 26 keer. Daarvan eindigden 11 ontmoetingen in een zege. Spannend was het vaak: bij liefst 17 van de 26 wedstrijden was het verschil 7 punten over minder. De laatste zes jaar zat er in alle uitslagen 6 of 7 punten tussen beide landen. In de basketbalhistorie wisten de Orange Lions 3 keer met meer dan 7 punten van Roemenië te winnen.

Kaarten zijn te bestellen via: www.oranjebasketball.com

Het seizoen voor Donar zit er op maar aan het einde van deze maand wordt er weer gebasketbald in Groningen! Het Nederlands Team speelt twee wedstrijden in MartiniPlaza en natuurlijk kan jij daar bij zijn. Spelers die in de finale om het Landskampioenschap tegen elkaar speelden zijn nu teamgenoten. Arvin Slagter, Charlon Kloof en Worthy de Jong vormen samen met de andere spelers nu het team dat Nederland verder moet helpen in de WK kwalificatieronde. In een goed gevuld MartiniPlaza weten we wat er mogelijk is #together.

Op zondag 1 juli heeft Nederland de mogelijkheid om na 23 nederlagen op rij weer eens van Italië te winnen. De laatste keer dat dit lukte was 71 jaar geleden. Al 29 jaar heeft Oranje niet meer in eigen huis tegen de Zuid-Europeanen gespeeld.

De laatste thuiswedstrijd was in 1989. In Den Bosch verloor Nederland nipt met 83-84. Topscoorder Okke te Velde miste in de laatste seconde. De enige andere thuiswedstrijd tegen Italië in de basketbalhistorie was in 1972 in Amsterdam, uitslag 60-71.

De wedstrijd in Groningen is daardoor pas de derde thuisontmoeting tegen de Europees kampioen van 1983 en 1999.

Het resultaat doet er toe. Als de Orange Lions drie dagen eerder thuis met meer dan 7 punten verschil winnen van Roemenië, is de uitslag tegen Italië van belang voor de volgende en laatste WK-kwalificatieronde. Heeft Nederland verloren van de Roemenië dan is de pot tegen Italië de laatste strohalm.

Kaarten zijn te bestellen via: www.oranjebasketball.com

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS