Nieuws

Mooie overwinning Donar U21 in enerverende wedstrijd

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

In een wedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst, Landstede Hammers heeft Donar hard moeten werken om de overwinning te behalen. In een wedstrijd waarin het diverse malen stuivertje wisselen was wie op voorsprong stond, was het uiteindelijk het team van coaches Pete Miller, Stijn Lechner en Michel Houttuin dat de overwinning uit het vuur sleepte, 93-86.

De tussenstanden laten zien dat het wedstrijdbeeld op en neer golfde, 4-6, 20-14, 26-28, 36-30, 42-49, 48-58 in het derde kwart. Daarna toonde Donar zeer veel karakter om de wedstrijd toch naar haar hand te zetten. Een achterstand van tien punten werd teniet gedaan en nadat bij 65-61 Donar weer een voorsprong had genomen, werd deze niet meer weg gegeven. Donar leed wederom geen puntenverlies en kan volgende week vol vertrouwen afreizen naar Amsterdam om daar de strijd aan te gaan met medekoploper BC Apollo, eveneens nog ongeslagen.

Topscorers Donar: Nesta Agasi (24 punten), Jef de Vries (19 punten), Yoeri Hoexum (17 punten, waaronder 3 driepunters, zie afbeelding) en Sheyi Adetunji (15 punten).

 

Volgende wedstrijd:     Vrijdag 8 november, Apollohal Amsterdam, 20.00 uur                    BC Apollo Amsterdam U21 – Donar Groningen U21

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren