Nieuws 30 juni 2020

De laatste paar jaar zo rond september organiseert een groepje “vrienden van Donar” *) een oefenwedstrijd in Bedum. Afgelopen jaar was geen uitzondering en de wedstrijd Groene Uilen – Donar was zo’n groot succes dat er nog wat euro’s overbleven. Door de corona was er ook geen gelegenheid met dat geld iets leuks te doen en daardoor bedachten de vrienden een oplossing die win-win genoemd mag worden.

Mede door het coronavirus zijn er supporters die niet in staat zijn om een seizoenkaart van Donar te kopen voor het komende seizoen. De vrienden hebben in overleg met Donar daarom besloten vier seizoenkaarten aan te schaffen en deze kaarten beschikbaar te stellen aan anderen. Dat kan zijn aan mensen die zo’n seizoenkaart niet kunnen bekostigen, dat kan zijn aan bewoners van een instelling, dat kan van alles zijn. Op zo’n manier wordt er iets goeds gedaan met het geld en wordt Donar als het ware het vehikel waarmee mensen die het wat minder hebben worden ondersteund. Mede-initiator Jan Kuiper:”We waren op zoek naar een besteding waarmee we niet alleen Donar, maar ook een maatschappelijk doel konden ondersteunen. Geïnspireerd door bestaande acties op dit gebied kwamen we met dit idee en één belletje was eigenlijk genoeg om dit van de grond te trekken.”

Intussen is dit idee ook omarmd door andere partijen. Zo gaat de Supportersvereniging Donar ook een aantal seizoenkaarten beschikbaar stellen en zijn er twee anonieme sponsoren die ook een aantal kaarten hebben gekocht en beschikbaar gesteld voor dit doel.

Donar ondersteunt dit initiatief natuurlijk van harte en hoopt dat meer mensen dit doel willen ondersteunen. U kunt als particulier, als vriendengroep, als familie, maar natuurlijk ook als bedrijf aanhaken bij deze gedachte. 

“We zijn natuurlijk verheugd dat een aantal partijen zoals de Vrienden van Donar en SV Donar op deze manier andere Donarfans de kans geven om komend seizoen Donar toch in MartiniPlaza te kunnen supporten. Momenteel zijn we bezig om in beeld te krijgen welke personen erg geholpen zouden zijn met dit initiatief. Dat doen we uiteraard niet alleen, maar in overleg met SV Donar.”, aldus voorzitter Jannes Stokroos.

Wilt u aanhaken op dit initiatief? Dan kunt u contact opnemen met het managementbureau van Donar op het e-mailadres info@donar.nl.

*)Ap ten Have, Chris Slager, Dirk Martini, Gert Weerd, Hans Robben, Nico Groenendal, Henk Walraven, Jan Kuiper

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS