Mindere tweede helft breekt Donar U18 op

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Nadat het U18 team dit seizoen al twee keer zeer nipt had verloren verloren van Heroes Den Bosch (competitie en beker) had het team zich voorgenomen om nu in de thuiswedstrijd revanche te nemen. De Brabanders waren echter niet van plan hier aan mee te werken. Ondanks een goed begin van de wedstrijd stond er na het eerste kwart toch een voorsprong van zes punten voor de Bosschenaren op het scorebord, 9-15. Daarna kwamen de mannen van hoofdcoach Lothar Luinge goed terug tot 31-31, maar moesten ze ook toezien dat er halverwege toch een voorsprong voor Den Bosch was, 31-39.

Dit betekende dat de tweede helft opnieuw aan een inhaalrace moest worden begonnen. Echter Donar was hier toe na de pauze niet meer in staat. De Heroes waren duidelijk het betere team. De voorsprong werd geleidelijk aan uitgebouwd. Het was dat Jelte Mast (zie afbeelding) met 21 punten, waaronder drie drietjes, nog een beetje op dreef was, anders was de nederlaag nog groter uitgevallen. Donar moest dit keer duidelijk zijn meerdere erkennen in de tegenstanders uit Den Bosch en een 62-84 nederlaag accepteren.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd in Amsterdam tegen BC Apollo. Wederom een team uit de top vier. Het U18 team kan zich niet echt foutjes meer permitteren willen ze blijven strijden om een final four plek en beseft dat dit een opnieuw een belangrijke wedstrijd is.

Scores Donar:   Jelte Mast (21 punten), Gijs Deekens (11 punten), Délé Adetunji (9 punten), Hijlke Wierts (6 punten), Jasper Puister (4 punten), Gimon Rutger Arkema en Mats van der Werf (elk 3 punten), Marlon Kuiper en Jesse Ayo Gerrits (elk 2 punten) en Jonas van Rheenen (1 punt).

Volgende wedstrijd:     Zondag 2 februari. Apollohal Amsterdam, 12.00 uur                    BC Apollo Amsterdam U18 – Donar Groningen U18