Machtsvertoon Donar U21

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Ook Basketbal Academie Limburg kon geen vuist maken tegen het U21 team van Donar. De koploper van de Dutch Talent League kende geen enkel probleem met de Limburgers, vijfde op de ranglijst. De Donar trein dendert onvermoeibaar door, maar weet ook dat het de komende weken nog belangrijke wedstrijden voor de boeg heeft. Nadat U18 al goede zaken had gedaan tegen BV Noordkop eerder op de zondagmiddag in de Willem Alexander Sporthal, deed U21 daar later op de middag nog een schepje bovenop.

Meteen het eerste kwart al werd BAL volledig overrompeld door de starting five van Donar en noteerde onder andere Jef de Vries meteen al 11 van zijn in totaal 13 punten. De toeschouwers werden verwend met erg mooi basketbal en de Limburgers kwamen er totaal niet aan te pas. Na het eerste kwart stond het al 28-10 en wisten de Weertenaren al dat ze voor een bijna onmogelijke opgave stonden om nog terug in de wedstrijd te komen. Het tweede kwart kwamen ze wel iets beter in de wedstrijd, voornamelijk doordat de focus bij Donar eventjes iets minder was. Bij rust was de voorsprong voor Donar 48-31.

Na de pauze begon Donar weer met de starting five en opnieuw werden de Limburgers overklast. Voornamelijk Kjeld Zuidema en Nesta Agasi (beiden zie afbeelding) imponeerden en heersten zowel verdedigend als aanvallend onder de borden. Beiden speelden met zeer veel energie en power en werden ook steeds prima bediend door hun teamgenoten. Het derde kwart ging met 28-9 naar Donar en de wedstrijd was gespeeld. Donar speelde als team scherp en zeer geconcentreerd. Het laatste kwart werd de wedstrijd beheerst uitgespeeld en kregen de bankspelers meer speelgelegenheid. Jasper Puister en Jelte Mast lieten zien dat ze ook in U21 goed kunnen mee komen en Thomas van Dijk noteerde ook enkele zeer fraaie scores. De eindstand werd uiteindelijk 94-59. Donar handhaaft zich hierdoor moeiteloos aan kop van de ranglijst (zie afbeelding). Over twee weken mag het de competitie hervatten met een lastige uitwedstrijd in Zwolle, waarna het een week later mag aantreden tegen nummer twee BC Apollo.

Scores Donar:   Nesta Agasi (31 punten, 16 rebounds), Kjeld Zuidema (21 punten, 10 rebounds), Jef de Vries (13 punten), Thomas van Dijk (7 punten), Yoeri Hoexum en Jasper Puister (beide 6 punten), Sheyi Adetunji en Jelte Mast (elk 5 punten)

Volgende wedstrijd:   Vrijdag 6 maart, Topsporthal Landstede Zwolle, 20.00 uur                    Landstede Hammers Zwolle U21 – Donar Groningen U21