Nieuws 21 mei 2018

Waar in de NBA het hele seizoen een soort aanloopje is naar die eindstrijd die Finals heet, lijkt het seizoen van Donar bijna een soort omgekeerd verloop te hebben. Het seizoen was – na een kort aanloopje met wat lelijke hikjes  een aaneenschakeling van hoogtepunten. Nog even recapituleren? Voorrondes Basketball Champions League bíjna overleefd (en wát een spektakel was het!), eerste groepsfase Europe Cup overleefd, tweede groepsfase EC overleefd voor het eerst in de Donar-geschiedenis, play-offs EC achtste én kwartfinales overleefd en in de halve finale uitgeschakeld door de latere winnaar Venezia. Ook nog ‘even' de NBB Beker gewonnen.

En passant nog even een paar blessures verwerkt, waaronder een hele nare van Stephen Domingo en twee nieuwe spelers ingepast (Teddy Gipson en Bradford Burgess).

Nu staan we dus voor de apotheose van het lopende seizoen. Na een eenvoudige uitschakeling van mede-halvefinalist Forward Lease Rotterdam (138 punten verschil in vier wedstrijden) staat nu Zorg en Zekerheid Leiden voor de deur. Onze favoriete vriend/vijand misschien wel, gezien de bijzondere gezamenlijke geschiedenis in de play-offs van beide clubs. Vaak gemeld maar daarom niet minder waar: de eerste play-offs in Nederland ooit gespeeld gingen tussen (Parker) Leiden en (Nationale Nederlanden) Donar. Gewonnen door Leiden, overigens, net als die historische serie die zich uitstrekte over zeven wedstrijden en drie verlengingen in de slotwedstrijd. Gewonnen door Leiden, overigens.

Zover laten we het dit jaar niet komen (toch?). Niet dat we ZZ Leiden iets misgunnen, integendeel. Maar onze eigen favorieten achten wij in staat om hun fantastische seizoen voort te zetten met hetzelfde niveau als dat zij hebben getoond tijdens die historische Europese campagne. En wanneer dat lukt kan er aan de eindstreep maar één winnaar zijn. Of dat in vier, vijf, zes of zeven wedstrijden zal zijn gaan we niet voorspellen. Dat het heel andere wedstrijden zullen zijn dan tegen Rotterdam staat wel vast. 

Daarom wordt u allemaal verwacht in MartiniPlaza bij het eerste duel van deze ongetwijfeld meeslepende serie om uw team te ondersteunen. En ook bij alle volgende wedstrijden in deze climax van het seizoen. Wanneer u dat doet dan kan de threepeat ons bijna niet meer ontgaan.

Let the Finals begin!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS