Nieuws 5 juni 2021

Leon Williams en Donar ondertekenden gisteren een overeenkomst die de geboren Amersfoorter nog drie jaar aan de Groningse club bindt.

Leon Williams (25-7-1991) is als point guard al sinds 2019 aan Donar verbonden, toen hij overkwam van Den Helder. Hij heeft er met zijn bijna 30 jaar al een flinke loopbaan op zitten. Donar is zijn achtste profclub en zoals er er nu uit ziet de club waar hij straks het langst heeft gespeeld. Daarnaast is hij al sinds 2012 een vaste waarde bij de Orange Lions, waarvoor hij ook deze zomer gaat trainen en spelen.

Zijn rol bij Donar is in de afgelopen twee seizoenen gegroeid naar een waarin hij vaak de startende point guard was; een rol die hem blijkbaar goed paste gezien de wijze waarop hij deze invulde. Hij had ook een steeds grotere scorende inbreng, terwijl hij als verdediger en als spelverdeler altijd al belangrijk was voor het team (25,4 minuten, 8,8 punten, 3,6 assists per wedstrijd).

“Het is sowieso een eer om voor Donar uit te komen, laten we dat vooropstellen. Ik ben natuurlijk hartstikke blij dat Donar mij drie jaar wilde vastleggen. Dat zegt ook een hoop over hun vertrouwen in mij. Ik voel me daarbij ook ontzettend op mijn gemak in Groningen en heb het enorm naar mijn zin hier. 

Ik ken Matthew Otten al een tijdje. Zowel met NMT (Nederlands Mannen Team) maar ook in mijn tijd in Den Bosch. Hij heeft enorme stappen gemaakt en kijk er naar uit om met hem te werken en hopelijk een succesvolle tijd door te brengen!”, zegt Leon Willams over zijn verlengd verblijf.

Coach Matthew Otten zegt hierover:”Leon speelt zijn beste basketbal de afgelopen jaren. Wat hij met het Nationale Team bereikt heeft is ongelooflijk. Zijn werkethiek is van een uitzonderlijk niveau en hij is een belangrijk onderdeel van wat we willen bereiken. Daarnaast is het een geweldige persoon en iemand die het team voorop stelt. Dat is een van de belangrijkste elementen waarop we onze teamopbouw baseren.”

Het team voor het seizoen 2021-2022 bestaat nu uit Thomas Koenis, Willem Brandwijk, Henry Caruso, Austin Luke en Leon Williams.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS