Knappe winst Donar bij koploper ZZ Leiden

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Uitgerekend bij koploper ZZ Leiden heeft Donar de nederlagenreeks (4 op een rij) weten te beëindigen. Donar speelde een geweldige eerste kwart en overrompelde Leiden volledig. Het waren vooral Mast en Koenis die prima op dreef waren. Ook Cunningham deed met 2 driepunters een duit in het zakje. Eindstand eerste kwart 12-28. Het tweede kwart was het opnieuw Donar dat sterk begon en wist het de voorsprong zelfs uit te bouwen tot maximaal 22 punten. Daarna begon Leiden beter te draaien en wist het de intensiteit eindelijk omhoog te brengen, waardoor Donar de scores niet zo makkelijk meer kon maken. Leiden bracht zichzelf terug in de wedstrijd en ging uiteindelijk met een 31-43 stand de rust in.

Na de pauze wist Donar de voorsprong opnieuw uit te bouwen naar 19 punten en leek het een gewonnen wedstrijd te spelen. Echter weer bleek de wisselvalligheid in het spel van de Groningers, in no time kwam Leiden terug en gaf zichzelf hoop door een kleine run te maken naar 55-68. In het laatste kwart ging Leiden nog een keer voluit en kwam het vooral door Worthy de Jong terug in de wedstrijd, met 8 driepunters was hij een grote plaag voor Donar. De slotminuten werden uiterst spannend. Een wedstrijd die eigenlijk al binnen had moeten zijn werd bijna nog weggegeven. Uiteindelijk hield Jeter het hoofd koel door vlak voor tijd 2 vrije worpen te benutten, waardoor Donar op 82-85 kwam. In de luttele seconden die nog volgden lukte het Worthy de Jong niet nogmaals een driepunter te scoren, waardoor Donar verdiend met de zege naar Groningen kon gaan !

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De stats zijn ook in te zien.

Zaterdag wacht de volgende wedstrijd tegen het team van coach Geert Hammink; de Dutch Windmills. De Groningers zullen een vervolg willen geven aan het getoonde herstel in Leiden en revanche willen nemen op de thuisnederlaag van 2 weken geleden. Het team kan uw steun gebruiken ! Aanvang  zoals altijd 19.30 uur in Martiniplaza.