Klinkende overwinning voor Donar U18

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het U18 team dat vorige week haar eerste nederlaag leed tegen Heroes Den Bosch, moest vanmiddag in Nijmegen aantreden tegen TBG Dragons. De Dragons stonden nog op nul punten en wilden daar graag verandering in brengen.

Donar was echter niet van plan daar aan mee te werken en kwam zeer sterk uit de startblokken, al gauw werd een voorsprong van tien punten genomen. Dat TBG toch enigszins bij bleef daarna, kwam doordat ze prima vanaf de driepuntslijn raak schoten. Het tweede kwart had Donar het verdedigend niet op orde en lieten de Dragons veel te makkelijk driven en scores inside maken. De Dragons konden dan ook met een voorsprong van 44-41 gaan pauzeren.

In de rust werden er door de Donarcoaches enige goede aanpassingen gedaan en stond er een heel ander Donar in het veld. Er werd nu met veel meer energie gespeeld en met een voorsprong van twee punten kon er aan het laatste kwart worden begonnen. Het laatste kwart werd er fantastisch gespeeld, zowel in de defense als in de offense. Na vijf minuten was er al een voorsprong van twintig punten opgebouwd. De spelers bleven doorgaan en verslapten niet en zorgden er uiteindelijk voor dat er een 70-94 eindstand op het scorebord kwam. Door zeer sterk teamspel is de vierde overwinning van het seizoen behaald en blijft het team van coaches Stijn Lechner en Yannick Koerts zeer goed bovenin mee doen.

Volgende week kan deze lijn worden doorgezet in de thuiswedstrijd tegen Lokomotief uit Rijswijk.