Nieuws 10 juni 2021

Donar-forward Kjeld Zuidema, van 21 juni 2001, heeft zijn contract met een seizoen verlengd. Kjeld maakte indruk door optimaal te profiteren van de speeltijd die hij kreeg, werkte enorm hard en verraste met mooie acties.

Hij zegt daar zelf over:”Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd zowel op basketbal- als mentaal gebied. Ik hoop hier verder nog stappen in te maken en ik heb het gevoel dat Donar daar de juiste plek voor is. Donar is m’n thuisclub. Ik kwam hier al van jongs af aan en bovendien denk ik dat je hier veel ervaring opdoet, onder andere omdat je naar Europese wedstrijden gaat.”

Kjeld Zuidema zit in de voorselectie van het Nederlands team U21 3×3 nadat de trainingen en wedstrijden van Nederland U20 5×5 waren afgelast.

Coach Matthew Otten:”Ik heb hem niet fysiek kunnen zien spelen vanwege Covid, maar wel via live streams en Martin de Vries en Pete Miller hebben me bijgepraat. Kjeld is een groot talent. Zijn plaats bij de Nederlandse jeugdselecties bevestigt dat. Zijn instelling is bovendien wat we nodig hebben.”

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS