Nieuws

Jan Stalman aangesteld als assistent coach Donar

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De 39-jarige Stalman is geen onbekende in de basketbalwereld. Zelf begon hij als speler in Stadskanaal. Daarna werd hij coach van verschillende teams en volgde hij een opleiding bij het CIOS en daarna bij de ALO.

In 2011 werd hij coach van de basketbal Academie in Groningen en daarna in 2014 werd hij assistent coach bij Donar van het U24 team. Ook was hij assistent bij het Landelijke U20 team. In 2015 vertrok hij naar Servië om daar twee jaar bij Rode Ster Belgrado als assistent bij de jeugd te werken. Vervolgens vertrok hij naar Duitsland om daar zijn carrière voort te zetten. Meest recent was hij assistent en interim hoofdcoach bij Feyenoord Basketball in Rotterdam.

Naast zijn ervaringen als basketbaltrainer is Stalman ook een ervaren kracht- en conditietrainer en videoanalist. Donar heeft met Jan Stalman een contract gesloten voor twee seizoenen.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren