Nieuws 12 augustus 2019

Afgelopen weekend is Grietje Pasma overleden.

Grietje Pasma kwam in haar jeugd reeds met basketbal in aanraking en haalde in dat verband al op 20-jarige leeftijd de krant toen ze onder coach Jan Kamman voor de Martini Stars speelde. In 1986 was Grietje betrokken bij de terugkeer van Donar in de eredivisie en werd ze vervolgens bestuurslid Commerciële Zaken bij de club. In de jaren die volgden was Grietjes betrokkenheid bij Donar op z’n hoogtepunt. Ze was PR-manager, oprichter van de Basketbal Business Club en groot fan.

In 1992 begon ze haar sportorganisatiebureau Topsport Noord Nederland en twee jaar later kwam er een einde aan haar directe betrokkenheid bij Donar.
Intussen was zij met TNN al druk doende met het organiseren van pleintjesbasketbal op de Grote Markt in Groningen, een evenement dat zeer succesvol was en uitgroeide tot het grootste van Nederland. Grietje was daarbij altijd zeer nauw betrokken en liet niets aan het toeval over. TNN organiseerde later ook de 4 mijl van Groningen, een hardloopevenement dat een begrip werd in (Noord-)Nederland en zeer veel spin-off kende.

Het is nog maar kort geleden dat TNN werd overgedaan aan Golazo en dat Grietje het iets rustiger aan ging doen, hoewel dat op de tribune bij Donar niet te merken was. Vanaf haar stekje direct achter de bank van Donar kreeg ze alles mee en maakte ze veel lawaai, met hetzelfde fanatisme dat we in andere rollen van haar kenden.

Donar verliest in Grietje Pasma een zeer markante persoonlijkheid aan wie de club veel dank is verschuldigd. We wensen haar nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS