Geweldige wedstrijd Donar in Zwolle

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar moest vandaag in Zwolle in een goed gevuld Landstede Sportcentrum aantreden tegen ongenaakbare koploper en huidige landskampioen Landstede Hammers. Donar had zich in de laatste twee maanden stevig op de tweede plaats van de ranglijst genesteld en die plek verdiend door voornamelijk tegen de  lagere geklasseerde teams de volle buit te pakken. Vandaag wilde het team graag weten waar ze nu echt staan. Een graadmeter. Het afgelopen jaar werden ze dikwijls met een nederlaag naar huis gestuurd door het team van coach Herman van den Belt. Maar vandaag niet.

Vandaag speelde het team van coach Erik Braal van begin af aan een formidabele wedstrijd. Nadat zowel Zwolle als Donar hun eerste twee aanvallen zagen mislukken was het Zwolle dat door een raak geschoten drietje van Martez Walker de score opende. Daarna was het vrijwel steeds om en om raak met de scores. Op 13-11 had Zwolle nog een voorsprong in de wedstrijd en dat zou ook de laatste keer zijn. Daarna kwam Donar op gang. Verdedigend werd er zeer sterk gespeeld en aanvallend liep het gesmeerd. Positief voor Donar was ook dat Jason Dourisseau na 6,5 minuut in het eerste kwart zijn opwachting weer maakte en ook al zeer snel zijn eerste score liet noteren. Het hele team liet zich gelden, maar het was vooral een zeer sterk spelende Donte Thomas die de hoofdrol voor zich opeiste met 14 punten in de eerste helft. Ruststand 33-44

Na de pauze  leek alles te lukken bij Donar en werd het een waar driepuntsfestijn. Maar liefst elf rake driepunters in de tweede helft, waarvan vijf door een ontketende Matt Williams en twee door Carrington Love, maar ook Thomas Koenis, Shane Hammink, Jason Dourisseau en Matt McCarthy wisten een verre score te noteren. De Hammers moesten lijdzaam toezien hoe Donar heer en meester in Zwolle was. Zij hadden niet hun dag. Gelukkig voor Zwolle bleef de 100 punten grens net bespaard door een gemiste lay-up aan Donarzijde. De eindstand van 69-98 werd uitbundig gevierd door de aanwezige Groningse supporters. Met zo’n ruime overwinning hadden ze waarschijnlijk geen rekening gehouden. Duidelijk is dat Donar heeft laten zien dat het team kampioensaspiraties heeft en dat er progressie wordt geboekt in het teamspel.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. Alle statistieken kunt u hier bekijken.

De competitie zal zaterdag weer worden hervat in een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam. Echter zal de komende week op dinsdag en donderdag eerst in een dubbele ontmoeting met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball Rotterdam afgerekend moeten worden om de halve finale van de Basketball Cup te halen. Ook in die richting heeft Donar uiteraard ambities en hoopt het na de positieve opsteker van vandaag uiteraard op een vol Martiniplaza. Tickets voor de wedstrijd zijn hier te verkrijgen.

Volgende wedstrijd :   Dinsdag 14 januari, Martiniplaza, Groningen, 19.30 uur               Donar Groningen – Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball Rotterdam