Nieuws 24 september 2016

Donar is het seizoen 2016-2017 officieel begonnen met de traditionele Open Dag. Ondanks het mooie nazomerweer vonden toch nog vele oude en nieuwe Donarfans de weg naar de Martiniplaza. 

          

Om 16:00 uur gingen de deuren van de Martiniplaza open en konden de fans kennis maken met het nieuwe team. Er was een basketbalclinic, Groningen Airport Eelde had een erg leuke wedstrijd (met vliegtuigjes) georganiseerd, de kinderen konden worden geschminkt, spelen op het springkussen en natuurlijk was er de jacht op de handtekeningen van de spelers die ruimschoots de tijd namen om iedereen tevreden te stellen. 

Rond 17:30u was het dan tijd voor de officiële spelerspresentatie. Nadat de cheerleaders eerst een prachtige show opvoerden, werden de spelers in een donkere Martiniplaza binnengereden in 8 Mini's, de auto's die spelers en coaches, dankzij Partner Mini Martinistad, tot hun beschikking hebben. Na de spelerspresentatie volgde de groupyell (#Together) waarbij het team de ondersteuning van het publiek kreeg. 

Om 19:30u begon de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Een echte wedstrijd werd het nooit, want Donar was domweg een maatje te groot voor Aris, al moet worden opgemerkt dat de Friezen met veel blessures kampten en geen volwaardig team op de vloer konden brengen. Tegelijkertijd zag coach Erik Braal deze wedstrijd duidelijk als voorbereiding op de belangrijke wedstrijd van aanstaande dinsdag, wanneer Donar in de kwalificatieronde het gaat opnemen tegen het sterke Tartu Rock uit Estland. De basisspelers werd dus veel rust gegund vandaag terwijl de bankspelers het leeuwendeel van de beschikbare speelminuten voor hun rekening namen. Desondanks nam Donar al snel een ruime voorsprong en werd het publiek vermaakt met enkele fraaie alley-oops (Smith, Fieler) en kon het na afloop van de wedstrijd, die uiteindelijk met 89-56 ruim door Donar werd gewonnen, tevreden huiswaarts keren. 

Topscorers Donar:
Jason Dourisseau: 18
Andrew Smith: 13
Chase Fieler: 11
Tjoe de Paula: 11
Bas Veenstra: 11
Sean Cunningham: 10

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS