Nieuws

Eerste competitienederlaag Donar U21

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Net als een paar weken geleden verloor Donar opnieuw nipt van BC Apollo Amsterdam. Betekende dat destijds thuis de uitschakeling in de beker, dit keer betekende het de eerste nederlaag in de competitie. De Amsterdammers beheersen het facet van toeslaan in de slotfase blijkbaar nog net iets beter dan de Groningers.

Ook nu was het een wedstrijd tussen twee teams die zeer aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijd in de Apollohal ontpopte zich als een ware thriller. Zowel Donar (12-20) als Apollo (65-56) hadden beiden een keer een behoorlijke voorsprong, uiteindelijk eindigde de spannende wedstrijd in een 72-72 eindstand, waarbij Donar nog de kans had om de wedstrijd definitief te beslissen.

In de extra vijf minuten die daarop volgden gingen de teams om en om aan de leiding. Toch was het Apollo dat toesloeg in de beslissende fase en Donar met een 86-81 eindstand weer naar huis liet gaan. Plaaggeest bij de Amsterdammers was vooral Siem Uijtendaal met 27 punten, waaronder vijf driepunters, bij Donar speelde Nesta Agasi wederom een erg sterke wedstrijd met ook 27 punten en tevens 13 rebounds. Ook in de dubbele cijfers bij Donar: Yoeri Hoexum (19 punten), Sheyi Adetunji (15 punten) en Kjeld Zuidema (10 punten en 11 rebounds, zie afbeelding).

Beide teams zullen elkaar in elk geval nog een keer in Groningen tegen komen, zeker een wedstrijd om weer naar uit te kijken.

 

Eerstvolgende wedstrijd:     Zondag 17 november, Willem Alexander Sporthal, 12.30 uur                    Donar Groningen U21 – TBG Dragons U21

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren