Nieuws

Dutch Basketball League vier weken opgeschort

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Door de nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen wordt de Dutch Basketball League tijdelijk stilgelegd. Het kabinet legde alle sportcompetities aan banden en maakte alleen een uitzondering voor topsporters met een A-status, die op Papendal en een paar andere topsportlocaties kunnen trainen, en voor het profvoetbal. Hierdoor zullen er in ieder geval de aankomende vier weken geen wedstrijden afgewerkt kunnen worden.

Direct na de persconferentie van minister-president Mark Rutte heeft het DBL Bestuur vergaderd met vertegenwoordigers van alle DBL-clubs. In verband met het stilleggen van de competitie is er besloten een taskforce op te zetten met bestuurders van verschillende Dutch Basketball League clubs. Deze taskforce zal zich buigen over de verschillende scenario’s voor de periode na de tijdelijke lockdown die dinsdagavond werd afgekondigd. Donar zal in deze taskforce vertegenwoordigd worden door secretaris Gert-Jan Swaving. Na het weekend zal deze taskforce naar buiten treden.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren