Donar zet Den Helder Suns moeiteloos opzij

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar heeft deze wedstrijd geen enkel probleem gehad met Den Helder Suns.

Meteen in het eerste kwart liep de thuisploeg al achter de feiten aan. Vooral Thomas Koenis was de speler waar DH Suns weinig grip op had, Thomas wist alleen in het eerste kwart dan ook al 13 punten te scoren. 21-34 In het tweede kwart werd Donar wat slordiger en stokte de aanvalsproductie. Echter Den Helder bakte er ook niet veel van en zo werd de ruststand 30-48.

Het derde kwart gaf Donar weer gas en voornamelijk door toedoen van Dourisseau, Gipson, Slagter en Hammink liep Donar flink uit: 49-82

Het laatste kwart werd er slordig gespeeld en liet Donar de teugels vieren. Zo mocht Den Helder Suns toch één kwart op hun conto schrijven en werd de uiteindelijke eindstand 67-96.

Topscorer bij Donar werd Thomas Koenis met 23 punten. Ook in de dubbele cijfers belandden Dourisseau (14 pnt), Hammink (12 pnt), Gipson (11 pnt) en Slagter (10 pnt).

Een uitgebreider wedstrijdverslag met bijbehorende stats vindt u hier

Dinsdagavond 5 maart 19.30 uur mag Donar in Martiniplaza opnieuw aantreden. Donar moet in 2 wedstrijden Filou Oostende uit zien te schakelen om daarmee bij de beste 8 ploegen van de FIBA EuropeCup te komen. Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar, dus weest u snel !