Donar verslaat Heroes Den Bosch

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Zonder de geblesseerde Leon Williams start Donar furieus aan de wedstrijd. Er wordt strak verdedigd en na 31 seconden opent Matt Williams de score met een driepunter. Na een rebound en een gemist hook-shot van Koenis volgt een nieuwe driepuntspoging van Matt Williams, er wordt een fout op hem gemaakt en Matt benut de 3 vrije worpen. Een 6-0 run. Donar loopt gelijk uit naar 12-2 en Heroes vlucht in de eerste time-out.

De strakke verdediging van Donar zorgt voor een turnover van Heroes en Donar bouwt de voorsprong uit naar 26-14 bij het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart gaat Donar verder waar het in het eerste kwart ophield, strak verdedigen en hard werken in de aanval. De eerste time out van Donar wordt met nog ruim 6 minuten spelen genomen. Er wordt iets te veel gemist in de aanval, de scores van Heroes komen echter nog steeds moeizaam. Halverwege het tweede kwart weet Donar door hard werken de score verder uit te breiden naar 48-25 bij rust.

Na de rust beginnen de Heroes makkelijker te scoren. De aanvallen van Donar lopen minder en de Heroes beginnen wat in te lopen. Halverwege het derde kwart is het verschil nog 9 punten, maar dan begint Matt Williams te scoren, een twee punter, twee driepunters en als Matt McCarthy een schot van Den Bosch blokt ontploft Martiniplaza. Het spel golft op en neer, vrij worpen, turn-overs en een coast – to – coast van Shane Hammink en een score van Matt Williams zorgen voor een stand van 65-53 aan het einde van het derde kwart.

Het vierde kwart begint met een fout op Donte Thomas, die een van de vrij worpen benut. Coach Braal jut het publiek op en dat signaal wordt opgepakt.

Op 9:16 steal – break – dunk Donte Thomas inclusief fout, vrije worpen ( beide benut) en de stand is 69-53. Het gaat snel nu. Matt Williams blijft driepunters raak schieten en het spel golft op en neer. Uiteindelijk blijkt Matt Williams ook een driepunter te missen. Zo’n vijf minuten voor tijd mag hij even rusten. Niet alle aanvallen van Donar lukken, maar er wordt tot het einde geknokt voor elke bal. Matt Williams mag met 9 seconden op de klok via twee vrije worpen de eindstand bepalen op 91-75. Een heerlijke avond basketbal, met voor het thuisploeg en -publiek het gewenste eindresultaat.