Nieuws

Donar verslaat Apollo en kan zich gaan voorbereiden op de kraker tegen Oostende

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Na een zeer goed gespeeld eerste kwart heeft Donar in een verder vrij matig duel Apollo Amsterdam verslagen; 58-72.

Het eerste kwart was Donar heer en meester, de 3-punters vielen vrij gemakkelijk 4 op 5. Apollo had moeite om door de geconcentreerd spelende verdediging van Donar te komen en mistte ook veel open schoten. Het tweede kwart kwam Apollo iets beter in het spel, maar wist Donar de voorsprong zelfs nog iets  groter te maken, wat resulteerde in een 21-43 ruststand.

Het derde kwart was van Donarzijde uitermate zwak. De voorsprong van 22 punten liep zelfs terug naar 8, voornamelijk door een prima spelende Dimeo van der Horst. Verder liet Donar het echter niet komen. Opvallend vooral in dit kwart was dat alleen Thomas Koenis en Grant Sitton het netje wisten te vinden. Zij waren met elk 5 punten verantwoordelijk voor de 10 punten die Donar wist te maken.

Uiteindelijk kwam Donar niet meer in gevaar en wist het de overwinning toch vrij eenvoudig uit het vuur te slepen. Topscorer werd good-old Teddy Gipson met 20 punten. Thomas Koenis had 12 punten en ook 8 rebounds.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. Een overzicht van de stats zijn hier te vinden.

Woensdag a.s.  is het zaak voor Donar om vier kwarten messcherp te zijn, want laten we hopen dat Donar voor een stunt kan zorgen in de FIBA EuropeCup tegen Filou Oostende. De wedstrijd in Oostende begint om 19.00 uur.