Nieuws 13 september 2017

In de aanloop naar het komend seizoen versloeg Donar thuisploeg Crelan Okapi Aalstar met het kleinst mogelijke verschil: 88-89

Woensdagavond speelde Donar in het goedgevulde Forum in Aalst in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Beide teams gingen voortvarend van start en hoewel de kwartstand 27-27 een “no-defense game” doet vermoeden, was dat niet het geval. Het was gewoon zo’n periode dat alles viel en dat duurde ook niet lang, getuige de 45-43 ruststand.

In het derde kwart dreigde Donar even de greep op de wedstrijd te verliezen en kwam met 10 punten achter. Maar de Groningers rechtten de rug en onder aanvoering van Brandyn Curry liep Donar in (67-60) en verder uit naar een comfortabel lijkende voorsprong. Ondanks een mini-offensiefje met enkele driepunters op rij hielden de mannen van coach Braal het hoofd koel vanaf de vrije worplijn en wisten zo de overwinning uit het vuur te slepen.

De staf van Donar was blij met dit zeer fysieke oefenduel (van beide kanten) en sprak van een hele goeie oefenpot. Donar heeft als team gespeeld, getuige ook het gegeven dat alle 9 rotatiespelers in de wedstrijd wisten te scoren. Tegen een goed, lang en sterk team wisten de Groningers de wedstrijd met een strak aangehaalde verdediging om te keren in hun voordeel.

Vooral dat laatste gegeven geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Morgen traint het team in Aalst en reist dan vrijdag naar Willebroek voor het laatste oefenduel tegen Kangoeroes op vrijdagavond.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS