Donar uitgeschakeld in FIBA Europe Cup

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar verlaat met opgeheven hoofd het strijdtoneel van de FIBA Europe Cup na een spannende wedstrijd in Oostende: 88-80.

De gasten begonnen niet goed aan het duel. Filou Oostende kon te makkelijk tot scoren komen, getuige ook de 28-21 kwartstand. In het begin van het tweede kwart liep het verschil alleen maar verder op om dat Donar verdedigend geen grip kon krijgen op de aanvallen van Filou.

De extra energie die Donar er in dit kwart in stopte, ging zich echter langzaam uitbetalen. In korte tijd wist de ploeg het verschil van 14 terug te brengen naar twee, alvorens direct na rust toe te slaan met enkele scherpe aanvallen en een defensie die passlijnen van de thuisploeg wist te onderbreken. Balverlies van Filou zorgde voor een kleine Groningse voorsprong, totdat de flamboyante coach Gjergja de zaak weer in het gareel wist te krijgen.

In het slotkwart zorgden de vijfde fout van Drago Pasalic en de vierde van Thomas Koenis ervoor dat Donar inside niet al te veel meer kon doen. Dat gaf Filou voldoende ruimte om in de slotminuten het lot van Donar te bezegelen.

Donar heeft geknokt voor wat het waard was, maar het was vandaag niet voldoende. Daarmee is Donar uitgeschakeld op Europees niveau en kan het zijn aandacht volledig richten op de Nederlandse beker en het kampioenschap.

De statistieken van de wedstrijd vindt u hier.